Diensten

Heeft het te maken met bomen? Dan kunt u bij ons terecht! Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende diensten die we aanbieden. Een andere vraag? Bel gerust!

Rooien

Een boom kappen is maatwerk. Iedere tuin en standplaats is anders en de ruimte is vaak beperkt. Daarom bepalen we ter plaatse wat de beste werkwijze is. Klimmend, met behulp van een hoogwerker en of met behulp van een telekraan.

De boom wordt zo verwijderd dat uw tuin, uw woning en bijgebouwen geen schade ondervinden. Het takhout wordt versnipperd en afgevoerd. Desgewenst voeren wij ook het stamhout af en kunnen wij de boomstronk voor u verwijderen.

Voor het rooien van een boom is in veel gevallen een kapvergunning (omgevingsvergunning) noodzakelijk. Het aanvraagformulier is bij uw gemeente verkrijgbaar. Hieronder vind u de links voor de gemeentes Arnhem en Renkum.

Hulp nodig? Wij kunnen de vergunningsaanvraag voor u verzorgen zodat de criteria voor het verwijderen goed zijn onderbouwd.

  Snoeien

  Afhankelijk het aantal bomen en hun standplaats bepalen we wat de beste manier van snoeien is. Waar mogelijk wordt onze hoogwerker ingezet daar dit in de praktijk de meest efficiënte en veilige manier is. Wanneer de locatie dit niet toelaat worden de werkzaamheden klimmend uitgevoerd. We maken gebruik van speciale technieken zodat wij zonder schade te veroorzaken de takken netjes afvangen. Het vrijkomende takhout wordt versnipperd en afgevoerd.

   jaar ervaring

   gesnoeide bomen

   Boom-veiligheid

   Weet u dat u als eigenaar van een boom moet voldoen aan een zorgplicht? Regelmatige inspectie en onderhoud voorkomt vervelende discussie achteraf met betrokken partijen en verzekering.

   Veiligheid begint met goed onderhoud. Denk aan het snoeien langs wegen, boven woningen en bijgebouwen. Door middel van een inspectie kunnen we de boomveiligheid beoordelen. Het inspectierapport laat zien wat de staat van de bomen is en geeft aan dat u aan uw zorgplicht heeft voldaan.

   Een zware zijarm of een zorgelijke vertakking kan door ons worden verankerd. Door een kabelconstructie wordt de tak bij een mogelijk uitbraak opgevangen. Hiervoor gebruiken wij een door verzekeringsmaatschappijen erkend systeem.

   • Inspectie
   • preventief snoeien
   • Verankeren gevaarlijke takken
   • Door verzekeringen erkend

   Is uw boom nog veilig?

   bel voor een check:

   026 333 70 88

   Tuinonderhoud

   Naast het verzorgen van uw bomen kunt u ons ook inschakelen voor:

    

   • Het knippen van uw heggen
   • Het snoeien van struiken en houtige gewassen
   • Periodiek onderhoud aan uw tuin

    Advies

    Hoe kan deze boom het best gesnoeid worden? Moet deze boom weg of kan jij behouden blijven? Is een boom nog veilig? In de 25 jaar dat we met bomen bezig zijn zijn we elke situatie wel eens een keer tegengekomen. We zetten deze expertise graag in om u verder te helpen. Vraag gerust!

    Frezen

    Wilt u die onhandige boomstronk verwijderen? Met onze stobbenfrees kunnen wij de “pit” van het ondergrondse deel van de boom voor u wegfrezen. De machine verwijdert de stobbe dusdanig dat nieuwe aanplant of bestrating mogelijk is.

    Oók voor zeer moeilijk bereikbare plaatsen hebben wij de juiste machine. De minimale doorgang die wij nodig hebben is 60 cm.

    Neem contact op

    Vogelweg 17, 6862 GG Oosterbeek